Ik wil je overtuigen om meer uit jezelf te halen zodat jij een betere versie van jezelf wordt.

Hallo, ik ben Saskia, Dokter Saskia, huisarts in hart en nieren!

Of dat dacht ik. Want in 2021 kwam ineens het besef dat medicatie en ziekteverlof voorschrijven niet is waarmee ik het meeste kan helpen. Ik had telkens te weinig tijd om uit te pluizen hoe je je écht beter zou kunnen voelen. Ik werd gefrustreerd omdat ik meer wilde doen. Meer uitleg geven, meer luisteren en meer praten over waar het echt om gaat: JOUW GELUK.

Ooit wilde ik juf/ journalist /missionaris / gynaecologe /tolk,... worden

Het boeiende aan het leven is dat je kan proeven van zoveel. Om te zien wat past, wat weg moet en wat mag blijven.

Ik deed vakantiejob als au-pair in Knokke, ik werkte in een Brusselse souvenirwinkel, ik klasseerde dossiers in banken. Op zaterdagochtend stond ik in de bakkerij, in de week diende ik op in een Antwerps restaurant. Ik was Chiro-leidster van de kleintjes en ging mee als monitrice op CM-kamp. Spaans en Italiaans leerde ik in avondschool tijdens de laatste jaren van de humaniora. Toen ik 18 was, reisde ik naar Australië met een vriendin. Om nadien helemaal de wereld te gaan ontdekken op kot in Antwerpen! Voor mijn stage geneeskunde woonde ik drie maanden in Bolivië. Ik hielp er vrouwen bevallen in armoedige omstandigheden en werkte op de kinderafdeling van het staatsziekenhuis . Ik twijfelde of ik daar zou blijven. Maar ik kwam toch terug. Klaar dan toch maar voor huisje, boompje, kindje.

Jammer genoeg duurde het een eeuwigheid eer onze kinderwens vervuld kon worden. We doorliepen het hele traject. Na 8 jaar voltrok zich dan eindelijk het mirakel: Ik mocht moeder worden van Johanna ! Alles had nog anders kunnen lopen zonder die onvoorzichtige chauffeur. Maar het is wat het is. Eén dochter dus, enig en uniek!

Ik vond het moeilijk om samen te wonen. Ik vond mezelf moeilijk! Er volgde een scheiding. Pas toen ik alleen woonde, leerde ik mezelf kennen! Op mijn veertigste!!! Hoog tijd was het om aan de slag te gaan met mijn eigen issues. Boeken, gesprekken, coachingcursussen, lichaamswerk en trajecten voor persoonlijke ontwikkeling leerden me om dichter bij mezelf te komen. Om meer te gaan voelen en minder te denken. TOT ALLES KLOPTE!!!

We wonen met zes. Mijn Dochter, mijn Lief en drie Bonuskinderen spiegelen me voortdurend. Ze kleuren mijn dagen. Ik ben een beter mens geworden. Doordat ik mezelf nu beter ken, doordat ik meer mijn eigen grenzen en die van anderen respecteer. Omdat ik weet wat telt. Wat écht belangrijk is.

Ik ben een gelukkigere vrouw nu, en daardoor kan ik de mensen rondom mij ook gelukkig maken.


Als Dokter Geluk wil ik je overtuigen om meer uit jezelf te halen zodat je een betere versie van jezelf wordt:

Een betere partner: Het maakt niet uit of je single bent of samen. Als jij je beter voelt, dan is dat positief voor eender welke relatie. De relatie met je huidige of toekomstige partner. Vooral die met jezelf. Doordat jij verandert, verandert alles mee.

Een betere dochter: Als jij geen belemmeringen meer voelt, als de focus niet meer ligt op wat je gemist hebt of wat fout ging in je jeugd, dan wordt de relatie met je ouders meteen stukken beter. (Zelfs als je ouders niet meer leven.) Het verleden kunnen plaatsen geeft rust, en geeft energie voor je focus op vandaag en morgen.

Een betere moeder: Als jij tijd voor jezelf neemt, kan je rustiger zijn. Als jij weet wie je wil zijn, kan je groeien in je moederrol. Als jij je beter voelt, dan zullen je kinderen dat ook voelen. Meer aandacht, meer warmte, meer liefde. Win-win for life!

Een betere vriendin: Geen drama meer, geen geroddel noch afgunst, maar diepe, hechte vriendschappen doordat jij steviger staat, grenzen durft trekken, eerlijker en assertiever bent. Positieve vibes werken aanstekelijk!


Nog een paar weetjes over mij

Ik ben heeeeeeel nieuwsgierig. Ik krijg nooit genoeg van verhalen van mensen en alles wat ze meemaken in hun goede en kwade dagen.

  • Ik ben gestopt met koekjes eten omdat ik suikerverslaafd ben . Geen snoep meer nu, enkel nog taart bij verjaardagen van mijn liefsten. En als ik toch wil zondigen, dan eet ik een stukje donkere chocolade. (Het zou kunnen dat ik opnieuw hervallen ben als je dit leest😏.)
  • Toen ik studeerde trok ik mijn wenkbrauwen uit. Trichotillomanie heet dat, het ziet er héél lelijk uit!!!
  • Mijn lievelingsstemmen zijn die van Neill Young, Damien Rice, Zita Swoon, Leonard Cohen, Daan, Alanis Morissette, Ajeet en Oscar and the Wolf. Als ze zingen. En van mijn Lief. Als hij niet zingt.
  • Aan mijn slordigheid wordt naarstig gewerkt. Anderzijds zou ik voortdurend de wasmachine laten draaien. Tot er geen vuile kleren meer liggen. Lukt niet.
  • Omdat ik als kind tonnen boeken heb verslonden, moest ik al vroeg een bril dragen. Met mijn eerste vakantiejob heb ik mijn eerste lenzen betaald. Net op tijd voor mijn allereerste kus.
  • Ik slaap graag. Ik sta vroeg op, maar in de namiddag doe ik een kort dutje. Na 22u30 gaat mijn licht meestal uit.
  • Ik ben een HSP'er. Gevoelig voor lawaai, kleuren die vloeken, slechte geurtjes, ruwe kleren. Sferen kan ik meteen aanvoelen. Ik loop weg als oppervlakkige small talk blijft duren. Ik ben ook een HSS. Verveling vind ik verschrikkelijk. Zinloze dingen doen haat ik...Waarschijnlijk heb ik ook AD(H)D. Het gevolg van c-trauma.
  • Planten maken me gelukkig. Hoe meer groen, hoe liever. Bloemen maken me blij. Natuur maakt mij blij. En ik hou van kleuren!
  • Alcohol drink ik niet . Ik word daar instant moe en loom van. En van drie slokken ben ik al meteen dronken.
  • Ik kan onmogelijk plat water drinken uit een glas. Op reis neem ik m'n eigen hoofdkussen mee. Enkele van mijn neurosen zijn dat.